Avgrens søket ditt

•  Funksjonsnedsettelse
  •  Alder
  •  Språk

SYNG – Barnesanger på norsk i en vakker sangbok!

SYNG er en illustrert sangbok for små barn. Her kommer man inn i en eventyrskog med gjenstander og dyr. Bak de ulike gjenstandene finner man kjente, norske barnesanger.

Hvordan virker den?

Appen er svært enkelt å betjene. Man beveger seg i skjermbildet ved å sveipe på skjermen, og peker på en figur for å få høre en sang. Figuren animeres og man får høre sangen. Sangen kan ikke avbrytes før den er ferdig.

Innstillinger/ funksjoner

Appen har få innstillingsmuligheter. For noen barn kan det være  forstyrrende med enkelte bakgrunnslyder, så det kunne være ønskelig med en mulighet til å skru disse av og på.

Appen har en innstillingsmeny for foreldre der man kan velge språk (engelsk eller norsk). Her finner man også informasjon om appen. Tegningene er laget av illustratøren Bjørn Runar Lie og sangene er fra Maria Haukaas Mittet.

Appen inneholder åtte sanger. Det er:

• Lille Petter Edderkopp
  • Ro ro ro din båt
  • Bæ bæ lille lam
  • Hjulene på bussen
  • Mikkel Rev
  • Lille Kattepus
  • Blinke blinke stjernelill
  • Bjørnen sover

Alle sangene er på norsk og engelsk.

Pedagogisk bruk

Appen er enkel og tydelig i utførelsen, og inneholder sanger som er kjent for de fleste. Den kan derfor brukes også for barn med kognitive funksjonsnedsettelser som er glad i musikk.

Det er også mange eldre barn, ungdommer og voksne med store kognitive funksjonsnedsettelser som har glede av apper med enkel tilgang på kjent musikk. Det hadde vært ønskelig med en tilsvarende app også for disse gruppene.

Kompatibilitet

Kompatibel med iPad, iPhone og iPod touch. Kompatibel med Android.

Veiledning til bruk av appen