Avgrens søket ditt

•  Alder
  •  Språk

Om oss

Appbibliotek.no er en nettside fra NAV om bruk av smartteknologi for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Nettsiden gir beskrivelse av apper for smarttelefoner og nettbrett for iOS, Andriod og Windows. Du kan søke etter apper i vår søkemotor. Her kan du for eksempel søke etter apper for mennesker med synsnedsettelser og kognitive vansker.

Hvis du krysser av flere søkekriterier samtidig, vil du få færre treff («og – søk»). Appene som beskrives i Appbiblioteket testes om de fungerer med enhetens innebygde bryterstyring, skjermleser og zoom. I Appbiblioteket finner du også artikler om tilgjengelighet og bruk av smartteknologi for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Appbiblioteket eies av Fagsenteret for NAV Hjelpemidler og tilrettelegging og driftes av en redaksjon. De som sitter i redaksjonen er:

Hilde Fresjarå
Jeg er utdannet spesialpedagog med hovedfag i spesialpedagogikk. Jeg har lang erfaring med undervisning og tilrettelegging av IKT for elever med særskilte behov. Jeg jobber ved Fagsenteret for NAV Hjelpemidler og tilrettelegging, blant annet med nettsidene Appbibliotek.no og Kunnskapsbanken.net. Jeg har jobbet i NAV siden 2013.
Frank Lunde
Jeg jobber som seniorrådgiver ved NAV Hjelpemiddelsentral Østfold. Jeg er utdannet spesialpedagog med språk og kommunikasjon som spesialfelt. Jeg har arbeidet i hjelpemiddelformidlingen siden 1990. Jeg jobber med tilrettelegging av datautstyr for personer med store bevegelsesvansker, nedsatt syn og døvblinde, samt valg av utstyr til alternativ og supplerende kommunikasjon.
Fred Sæter
Jeg jobber som seniorrådgiver på Arbeidsrettet veiledningstjeneste ved NAV hjelpemiddelsentral Oslo og Akershus. Mine arbeidsoppgaver er innen utredning og veiledning av personer med ervervet hodeskade. Jeg er utdannet Cand.Mag. med videreutdanning i spes.ped. Jeg har yrkeserfaring som maskinist, lærer, arbeid med psykisk utviklingshemmede og attføringsbedrifter. Jeg har jobbet i NAV siden 2003.
Bjørn Birger Kjelbye

Jeg er rådgiver ved Fagsenteret for NAV Hjelpemidler og tilrettelegging. Mitt arbeid går på internkommunikasjon og utprøving og vurdering av apper for iPone/iPad for synshemmede. Jeg har 40 års fartstid i NAV (Trygdeetaten og A-etat). Jeg er svaksynt fra fødselen av, og har brukt iPhone og iPad i mitt arbeid, verv og fritid siden de kom på markedet. Dette er uvurderlige hjelpemidler for meg.

Elin Svendsen
Jeg jobber som seniorrådgiver ved Nav Hjelpemiddelsentral i Sør-Trøndelag og har vært ansatt her siden 1993. Av utdanning er jeg ergoterapispesialist i allmennhelse, har en mastergrad i helsevitenskap og en videreutdanning i velferdsteknologi. Mine fagområder er rådgivning og utredning av personer med kognitiv svikt som har behov for tilrettelegging og hjelpemidler. Jeg har også velferdsteknologi og Arbeidsrettet veiledningstjeneste som arbeidsfelt. Mine arbeidsoppgaver omfatter tilrettelegging på alle arenaer; både dagligliv, skole og utdanning og arbeidsliv.
Kirsti Rystad
Jeg er ergoterapeut, har videreutdanning i alternativ og supplerende kommunikasjon, og er godkjent instruktør i bruk av Talking Mats. Nå jobber jeg som seniorrådgiver ved NAV Hjelpemiddelsentral Finnmark med fagområdene kognisjon og kommunikasjon. Det innebærer arbeid med mennesker i alle aldre og på de fleste områder i livet. Jeg har erfaring fra arbeid i kommunehelsetjeneste og Barnehabilitering.

Appbibliotek.no utveksler innhold om apper og fagstoff fra www.statped.no/Laringsressurs.  Vi ønsker også å få tak i brukererfaringer fra alle som benytter seg av nettstedet.

Nettstedet er utviklet av Funkweb Kompetanse AS. Nettstedet er utviklet etter retningslinjer for universell utforming (WCAG 2.0).

Send oss gjerne en melding om hva du synes om nettstedet, og hva vi kan gjøre for at det kan bli bedre. Hvis du finner beskrivelse av apper i oversikten som ikke oppdateres, er vi veldig glade for en tilbakemelding.

Her finner du en videopresentasjon av Appbiblioteket
Her finner du en brosjyre om Appbibliotek.no. Del den gjerne!