appbibliotek.no logo

Lyrically – Music Lyrics

Beskrevet av Birger Kjelbye.Innstillinger/ funksjoner

Hvis du er som meg og glad i musikk og sang, så liker du kanskje å følge teksten på coveret til din favorittartist. Det var hvert fall greit da vi kun hadde de store og godt lesbare LP-ene. Da sto sangtekstene pent oppmarsjert på innsiden av coveret.

Men så kom CD-en og ting ble med ett mikroskopisk. Joda, teksten står der, men du må omtrent være høyt utdannet flue for å klare å lese teksten. Og for ikke å snakke om synshemmede – nærmest en umulighet.

Men fortvil ikke min sangglade venn, hjelpen er nær din iPhone eller iPad. Og det er appen Lyrically med over en million sangtekster.

Slik fungerer det

Etter at appen er lastet ned og installert, får du opp en hjemmeskjerm som viser en drøss med artister. Det er nemlig slik at denne appen er synkronisert med iTunes, så du kan kjøpe en låt eller et album hvis du vil. Men du må ikke for å få glede av appen, noe vi skal se på nå.

Det er tatt noen skjermbilder som eksempel. Jeg kommer til å referere til disse, og hvert skjermbilde får en beskrivende merkelapp for deg som ikke kan se bilder.

Søkemenyen

Øverst til venstre finner du et lupesymbol – standard for søk. Velger vi denne, kommer det opp et søkefelt og tre kategorifelt under.

Dette er:

  • Songtitle
  • Artist
  • Lyrics

Jeg prøver meg først på en sangtittel: «If I could be where you are». En nydelig sang av Enya – du vet, hun som synger alle stemmer i koringen og lager vakre harmonier på tangentinstrumenter.

Jeg trykker enter og et notesymbol med navnet Enya og den ønskede sangtittelen dukker opp, som vist på bilde 1.

Tapp på notesymbolet, og vips: «Where are you this moment?» dukker opp sammen med resten av sangen, bilde 2.

Artister på norsk

Men denne appen snakker engelsk. Have you forgotten the Norwegian artists?

Vi gjør et forsøk med vår alles Lillebjørn Nilsen. Husk å velge Artist fra kategorimenyen. Og som bilde 3 viser, dukker han opp. Vi tapper på navnet, og vips kommer en liste med album han har laget, bilde 4.

La oss se om han har Bysommer fra albumet Oslo 3. Rull ned til Oslo 3, tapp, rull ned til Bysommer, tapp, rens stemmen og sett i gang:

«Det er sommer det er varmt om natten» (bilde 5)

Hvis du har Apple Music

Som nevnt er denne appen synket med iTunes. Men, abbonerer du på Apple Music, kan du hente frem tekst til sanger du spiller fra hjemskjermen. Du får avspillingsknapp øveest og valget Lyrics oppe til høyre.

Som bilde 7 viser, dukker teksten til en låt av Alan Parsons Project opp når den går i bakgrunnen.

Konklusjon

Dette er en nyttig app for alle sangglade. Spesielt godt egnet for syn- og lesehemmede som nå får teksten presentert i egnet format.

Kompatibilitet

Kompatibel med iPhone, iPad og iPod touch. Kompatibel med Android.

Tilgjengelighet

Spor fra din side.

Brukererfaringer

nav_pos_logo_RGB Nav samarbeider om innhold med Statped Læringsressurs Statped Læringsressurs