appbibliotek.no logo

Avgrens søket ditt

Åpne alle (Alt+o)
  •  Tilgjengelighet
  •  Operativsystem
  •  Pris
  •  Skolefag
  •  Funksjonsnedsettelse
  •  Alder
  •  Språk
Av Merete Stormo.

LesegullLesegull
Lesegull er en app som trener lydering. Den er en bra støtte i tidlig leseopplæring.Hvordan virker den?

Lesegull er en app som trener lydering. Den er en bra støtte i tidlig leseopplæring. Man velger språk i appen, norsk, svensk eller dansk.

Innstillinger/ funksjoner

Appen har 6 ulike nivåer.

Nivå 1 består av ord med to lyder. Siste lyd kombineres med 4 forskjellige førstelyder, to av de danner et ord sammen med den oppgitte sistelyden. En tydelig mannsstemme sier lydene alene og i kombinasjon med sistelyden. Så skal eleven velge den førstelyden som danner ord med sistelyden. Eleven drar i et håndtak nå hun har bestemt seg.

Nivå 2 består av ord med tre lyder. Slutten av ordet bestående av to lyder presenteres og deretter de fire forskjellige førstelydene som skal kombineres med slutten av ordet. En tydelig mannstemme sier lydene alene og i kombinasjon med endingen av ordet. To av førstelydene danner ord med med den oppgitte endingen og eleven drar i håndtaket når hun har bestemt seg.

Nivå 3-6 fortsetter på samme måte.

 

Pedagogisk bruk

Man kan velge mellom to forskjellige posisjoner; normalposisjon og hurtigposisjon. I normalposisjon leser mannsstemmen opp hver lyd alene og i kombinasjon med endingen av ordet, noe som passer bra for en som holder på å lære seg å lese.

Hurtigposisjonen passer for den som har lært seg å lydere men trenger å automatisere lesingen sin. Her blir førstelydene presentert uten opplesing, det samme med endingen av ordet. I det eleven velger førstelyd og setter den sammen med ordendingen blir lydene lest opp.

Kompatibilitet

Krever iOS 4.3 eller nyere. Kompatibel med iPhone, iPad og iPod touch. Krever Android 2.3 og nyere.

Veiledning til bruk av appen

Tilgjengelighet

Apper i samme serie

Lesegull 2, Knekk lesekoden

Spor fra din side.

Brukererfaringer

nav_pos_logo_RGB Nav samarbeider om innhold med Statped Læringsressurs Statped Læringsressurs