appbibliotek.no logo

AmpliVision

Beskrevet av Birger Kjelbye.Innstillinger/ funksjoner

Appen hentes ned fra Appstore og lar seg rakt installere.

Når du starter programmet, vil du få opp et elektronisk vindu med noen kontroller. Den viktigste kontrollen er et skyvepotensiometer på bildets høyre side. Ved å skyve oppover, øker du forstørringen av objektet.

Dette er en trinnløs kontroll, så det tar litt tilvenning å finne ønsket forstørring, men det fungerer overraskende bra. Forstørringen blir ganske kraftig på det ytterste punktet, men det krever også at du holder telefonen helt støtt, ellers blir det lett slitsomt å bruke det på så høy oppløsning.

Kompatibilitet

Kompatibel med iPhone, iPad, og iPod touch.

Veiledning til bruk av appen

Video fra AppAnnex:

Tips og ideer til bruk av appen

Som i et speil

Du kan også velge å snu kameraet, slik at du bruker selfie-kameraet for å se på for eksempel ansiktet ditt. Kan være greit hvis du bruker sminke eller leppestift og vil se at ting sitter der det skal.

Ta bilde av bildet

Det kan tenkes at du trenger å dokumentere en kvittering eller lignende. Da kan du velge å ta bilde av det du ser på og lagre det på telefonen eller sende som mail. Eller kanskje du skal lese av strømmåleren. Da retter du kameraet mot målertallene, slå gjerne på blitzen, og ta bildet. Så kan du i fred og ro sende inn målerstanden til strømleverandøren din. Meget praktisk. Eller kanskje det gjelder en prislap på matbutikken som står litt for høyt oppe eller langt unna, samme prinsipp.

Lås bildet

Du kan også «låse» bildet for midlertidig visning. Da fryses bildet du ser på, slik at du kan ta telefonen nærmere, studere bildets innhold og deretter trykke en gang til på lås-knappen for å frigjøre kameraet.

Konklusjon

Denne appen er meget anvendelig for svaksynte. Den utfører elektronisk visning på ganske lik linje som dyre elektroniske luper, og du har den alltid med deg. Selv om menyen er på engelsk, er funksjonene så selvforklarende at selv de helt unge svaksynte skulle ha god nytte av appen.

Tilgjengelighet

Spor fra din side.

Brukererfaringer

nav_pos_logo_RGB Nav samarbeider om innhold med Statped Læringsressurs Statped Læringsressurs